De kusten is een dynamische omgeving. Water, wolken en zand zijn onafgebroken in beweging. Juist deze beweging kan veel toevoegen aan een statische foto.
Programma
Filters, iets uit de oude doos of onmisbaar? Sommige zaken zijn tegenwoordig prima digitaal te regelen. Toch prefereer ik het werken met filters in het veld. Weer andere filters zijn onmisbaar. Zo worden kleuren veel intenser met het gebruik van een polarisatiefilter en ben je met een grijsfilter vrij om te spelen met lange sluitertijden. Tijdens deze workshop gaan we in op de techniek achter het gebruik van deze filters en ervaren we het effect van verschillende sluitertijden. Dat doen we in een dynamische omgeving met veel mogelijkheden.
Aan bod komen:
- Polarisatiefilter: hoe en vooral waar werkt het?
- Grijsverloopfilters, diverse sterktes, overgangen en materialen: wat betekenen al die verschillen, wat zijn de voor- en nadelen en welke gebruik je nu wanneer?
- Grijsfilters: diverse sterktes, wat is het effect en hoe gebruik je ze?
Voor wie?
Voor iedereen die eens wil ervaren wat verschillende filters doen en hoe je landschappen een geheel andere sfeer kan geven door het wisselen met sluitertijden. Geen filters? Geen probleem, want deze dag mogen we gebruik maken van Benro-filters. Geef van tevoren wel je filtermaat (lensdiameter) door van het objectief waarmee je wil gaan werken!
Is de workshop vol?
Wil je meedoen met deze workshop maar is deze volgeboekt. Niet getreurd. Geef je gewoon op! Je komt dan op de reservelijst. Valt er iemand uit dan bellen we je meteen op dat er een plaatsje vrij is gekomen. Zijn er te veel mensen op de wachtlijst dan plannen we gewoon een tweede datum. Uiteraard krijg je dat dan als eerste te horen.